معرفی و نقد کتاب جنین آزمایشگاهی بدون صاحب از منظر فقه امامیه

۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۸:۴۰ کد : ۳۳۲۵ اخبار
تعداد بازدید:۲۹۱
معرفی و نقد کتاب جنین آزمایشگاهی بدون صاحب از منظر فقه امامیه

دفتر نشر متون علمی حوزه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه امام صادق پردیس خواهران با همکاری انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران به معرفی و نقد کتاب جنین آزمایشگاهی بدون صاحب از منظر فقه امامیه توسط انسیه نوراحمدی در فضای مجازی برگزار شد. کتاب مذکور برگرفته از پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد انسیه نور احمدی به راهنمایی دکتر علی تولایی و مشاوره دکتر صدیقه مهدوی کنی بوده است. در جلسه معرفی و نقد کتاب، دکتر عباس علی واشیان، استاد جامعه المصطفی(ص) العالمیه و دانشگاه علوم پزشکی قم و دکتر محمدرضا رضانیا معلم، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان و مستشار دادگاه تجدید نظر استان تهران به عنوان ناقدان این اثر علمی حضور یافتند.

در ابتدای جلسه انسیه نوراحمدی، مولف کتاب مذبور به ارائه توضیحاتی درباب فصول مختلف کتاب مبادرت کرد و در همین راستا به بررسی ماهیت جنین آزمایشگاهی قبل و پس از ایجاد و استقرار در رحم پرداخت.

وی در همین راستا مطرح کرد: تلقیح طبیعی و مصنوعی دارای احترام است و جنین از موقع به وجود آمدن دارای ذات انسانی است و به عنوان یک انسان بالقوه باید مورد توجه قرار گیرد و جنین آزمایشگاهی بدون صاحب به دلیل ذات و طبیعت انسانی یک شخص محسوب می شود و احکام مختلف بر او صدق می‌کند.

دکتر عباس واشیان در ادامه ضمن اشاره به میان رشته بودن اثر مذکور و ارزشمند بودن چنین آثاری به نکات مثبت این اثر علمی اشاره کرد و افزود: قلم خوب و روان بودن مطالب، رعایت ترتیب منطقی، توجه به موضوع مبتلا به جامعه، دقت در تحلیل محتوایی، بهره‌مندی از اساتید راهنما و مشاور توانمند و با تجربه و با سبقه علمی در انجام این تحقیق از نکات مثبت این اثر علمی است.

وی در ادامه جهت تقویت و غنی‌سازی مباحث کتاب به ذکر مواردی در زمینه شکلی و محتوایی پرداخت و در همین راستا تصریح نمود: با توجه به میان رشته ای بودن موضوع مباحث مربوط به جنین شناسی باید غنی تر و علمی تر مطرح گردد و از یک متخصص در این زمینه استفاده شود.

دکتر واشیان در ادامه ضمن اشاره به لزوم استفاده از مفاهیم و معانی لغوی و اصطلاحی با توجه به آیات قرآن تصریح نمود: در این زمینه بهتر بود آیات قرآن و روایات و متن های عربی در پاورقی ذکر گردد تا مباحث جامع‌تر و کامل‌تر بیان شود.

در ادامه دکتر محمدرضا رضانیا ضمن اشاره به موضوع کتاب خاطر نشان کرد: یکی از نکات مثبت این کتاب این است که از یک موضوع بنیادی، نو و کاربردی استفاده شده است و مولف توانسته ارتباط خوبی بین مسائل بنیادی و کاربردی فراهم کند.

وی در راستای تقویت موضوع تصریح نمود: عنوان کتاب اشکال دارد و دقیق نیست. زیرا تمامی جنین ها شناسنامه هویتی دارند و دارای صاحب و هویت هستند و عنوان جنین آزمایشگاهی بدون صاحب مناسب نیست.

دکتر رضانیا در پایان به تقسیم بندی کتاب نیز اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در چینش مطالب کتاب بهتر است از تقسیم دکارتی استفاده شود تا مطالب با یک نظم منطقی‌تر و منسجم‌تر مطرح گردد و تناسب لازم در میزان مطالب مدنظر قرار گیرد.


نظر شما :