ملاحظات فقهی حقوقی عدالت اجتماعی و امیدبخشی در بیانیه گام دوم انقلاب و تاثیر آن بر تحکیم روابط اعضای خانواده

۰۳ آذر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۸ کد : ۳۲۲۰ اخبار
تعداد بازدید:۳۷۶

ششمین نشست فقه پژوهی خانواده از سلسله نشست‌های گروه فقه و حقوق اسلامی، با عنوان «ملاحظات فقهی حقوقی عدالت اجتماعی و امیدبخشی در بیانیه گام دوم انقلاب و تاثیر آن بر تحکیم روابط اعضای خانواده» در روز یکشنبه 3 آذر ماه در سالن بانو امین پردیس خواهران برگزار شد.
دکتر هدی غفاری، عضو هیات علمی رشته حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر پورعبدالله، عضو هیات علمی رشته فقه و حقوق اسلامی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) سخنرانان ویژه این نشست علمی بودند.
در ابتدای نشست کلیاتی در زمینه تبیین جایگاه بحث مزبور در میان نشست‌های فقه پژوهی خانواده و ضرورت پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب در فضای جامعه به اختصار ارائه شد.
سپس دکتر غفاری، به تبین ابعاد حقوقی دو مفهوم عدالت اجتماعی و امیدبخشی ناظر به بیانیه گام دوم انقلاب پرداخت و در همین راستا ضمن تاکید بر لزوم پیش‌بینی سازوکارهای مناسب برای اجرایی نمودن مطالبات موجود در بیانیه، عنصر مطالبه‌گری جوانان را که در بیانیه مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است به عنوان معیاری اساسی جهت تضمین مطالبات موجود در بیانیه از مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی برشمرد.
در بخش دوم، دکتر پورعبدالله، مولفه‌های عدالت اجتماعی و امیدبخشی را از منظر فقهی در چارچوب بیانیه مورد بررسی قرار داده و در این راستا به بررسی مفهوم کلیدواژه‌های «مثبت اندیشی، تحکیم خانواده، مصلحت، فقه حکومتی» موجود در متن بیانیه از منظر متون دینی و جایگاه این مفاهیم در تحکیم روابط اعضای خانواده پرداخت.
 وی در ادامه با توجه به اینکه اوصاف «خوش بینی، امید و مثبت اندیشی» برخلاف ویژگی‌های شخصیتی افراد، واجد قابلیت آموزش و جهت‌دهی است حرکتی برنامه‌ریزی شده را توسط نخبگان و مسئولان در جهت تهیه بسته‌های آموزشی خانواده محور که تأمین کننده نگاه خوش بینانه به حال و آینده اعضای خانواده و جامعه باشد لازم برشمرد.
در پایان جلسه نیز به فراخور موضوعات مطرح شده سوالاتی توسط حضار مطرح شد و سخنرانان ضمن پاسخ به آن‌ها، پاسداشت بیانیه و تبیین زوایای آن را با افزایش پژوهش‌های مرتبط با بیانیه در سطوح مختلف لازم دانستند.


نظر شما :