تربیت جنسی از منظر فقهی، حقوقی، جامعه شناسی و روانشناسی بررسی شد
دومین نشست تخصصی با عنوان "بازتعریف تربیت جنسی" توسط پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) و با همکاری انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران و با حضور استادان رشتههای فقه، حقوق، جامعه شناسی و روانشناسی در روز دوشنبه 20 خرداد در سالن پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد. دکتر محسن بدره، عضو هیات علمی گروه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا(س)، دکتر زهرا راستی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و هیات مدیره انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران، دکتر افروز افشاری، عضو هیات علمی گروه روانشانسی دانشگاه الزهرا(س) و دکتر معصومه مظاهری، عضو هیات علمی دانشگاه مطهری و هیات مدیره انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران از سخنرانان ویژه این نشست علمی تخصصی بودند.
در ابتدای نشست دکتر افشاری ضمن بیان چالش برانگیز بودن تربیت جنسی در جامعه ما تصریح نمود: درواقع تربیت جنسی به منظور جهتدهی به غریزه جنسی که از عناصر کلیدی مرتبط با انسان است، مورد توجه قرار میگیرد و به تربیتی اطلاق میگردد که با توجه به مسائل فرهنگی و دینی کشور از بروز انحرافات جنسی جلوگیری میکند.
وی در ادامه ضمن تشریح اختلالات مختلف جنسی به اهمیت تربیت جنسی در جامعه امروز اشاره کرد و بیان نمود: امروزه به سبب حضور بیشتر رسانهها و افزایش اطلاعات فیلتر نشده از طریق آن، نیاز به تربیت جنسی بیشتر از پیش مشهود است و لازم است در وهله اول این آموزشها از طریق والدین به کودکان انتقال یابد و لازمه آن تقویت مهارت های ارتباطی بین والدین و کودکان است.
در ادامه دکتر بدره ضمن انتقاد به برگزاری جلسات متعدد در این حوزه و توجه نکردن به رویکرد عملی آن به سیر تاریخی و مکاتبهای موجود در حوزه تربیت جنسی پرداخت و نگاه میانه و متعادل را به عنوان نگاه مناسب در این حوزه تبیین کرد.
سپس دکتر زهرا راستی از نگاه فقهی به تفاوت مفهومی آموزش و تربیت جنسی پرداخت و ضمن بیان آیات و روایات در این زمینه ، تربیت را مناسبترین واژه در مورد مسائل جنسی مطرح نمود.
وی در ادامه مهمترین هدف در زمینه تربیتی جنسی را حفظ عفت و حیاء مطرح نمود و خاطر نشان کرد: مهمترین راهکار تحقق این هدف در خانواده و در ارتباط و هماهنگی ارتباط والدین و فرزندان نمود مییابد.
در پایان ضمن پاسخ به سوالات حضار دکتر معصومه مظاهری ضمن تاکید بر مباحث مطروحه، به بررسی مقوله تربیت جنسی کودک در اسناد بینالمللی و بالادستی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و هدف حفظ مصالح کودک در اسناد داخلی و حفظ و تامین منفعت طفل در اسناد بینالمللی را تبیین نمود.
نظر شما :